Bibcast

#54 Fedt - ekstrem overvægt

Fed, fyldig, kraftig, rund, stor, tyk er nogle af de mere pæne ord, som man kan kalde hovedpersonerne i denne måneds bibcast – som er ekstremt overvægtige.

#53 Med en følelse af ubehag

Du kender sikkert det med at du hører en fortælling eller læser en roman, som lader dig sidde tilbage med en følelse af ubehag, en lille nagende fornemmelse som ikke helt vil lade dig i fred.

Det er dén slags bøger bibcast handler om denne gang.

#52 Tjenestefolk og deres herskaber

Dengang et hus kunne være et helt lille samfund i sig selv. Herskabet upstairs, tjenestefolkene downstairs. Vi ser på romaner, som beskriver herskabet, men især deres tjenestefolk.

#51 Vokse værk - inspireret af Kbh læser 2017

Fra den 24. februar til den 5. marts kan man fange Københavns litteraturfestival ’Købehavn læser’, som blandt andet bibliotekerne står bag, rundt om i byen, handler denne gang om Vækst.

#50 DET skal læses - fra 2016

Bøger udgivet i 2016 som det kan være værd at få læst i 2017 – hvis man ikke allerede har gjort det. Én biografi og 4 romaner med biografiske elementer.

#49 Shake, Shake, Shakespeare

Kan man komme udenom at sætningen ’skrevet William Shakespeare’ signalere, litteratur på allerhøjeste niveau? Næ, det kan man faktisk slet ikke. Det er nærmest en almen gyldig sandhed siden tidernes morgen – eller i hvert fald siden han døde 52 år gammel i 1616.

#48 De, der vandrer

De, der vandrer – er titlen på denne måneds podcast. Og som titlen antyder handler det om såkaldt migrant/immigrant-litteratur – altså forfattere der har erfaring med migrationen en kultur til en anden – og måske også skriver ud fra den erfaring.

# 47 Jakobs moderne sønner og døtre

’Jakobs moderne sønner og døtre’ er titlen på denne måneds bibcast– og det er den fordi temaet denne gang er: Forfattere hvis jødiske baggrund kan læses ud af deres litteratur.

Jakobs 12 sønner bliver i øvrigt ’stamfædre’ til Israels tolv stammer.

# 46 De gyldne dage i 70'erne

Den københavnske festival ’Golden Days’ i år som finder sted fra 9.-25. september 2016, har denne gang det overordnede tema: 70’erne.

# 45 - I lyst og nød

Det siges at ægte kærlighed har ikke en lykkelig slutning; den slutter nemlig aldrig, men det er jo nok en sandhed med modifikationer.
Bibcast i denne måned fat på parforholdets, ægteskabets mere komplicerede sider.

Sider